Tehnica Bowen www.sanatateintegrata.ro Slide

Ce este terapia Bowen?

Terapia Bowen este  o tehnica de vindecare integrata, care se bazeaza pe inteligenta corpului de a se vindeca singur.

Principiile de baza

In procesul evolutiv, corpul si-a creat mecanismele proprii de  supravietuire si de recuperare, intr-o maniera integrata. Corpul nostru este cea mai performanta “masinarie”din intreg universul, care stie exact cum sa prioritizeze problemele si unde sa canalizeze energia de vindecare.

Modul de realizare

Consta in miscari aplicate in anumite puncte cheie de pe corp (muschi, tendoane, ligamente). Aceste miscari transmit sistemului nervos mesaje, care sunt decodificate la nivelul memoriei celulare si asociate cu insanatosire, echilibru si stari de bine, sanatate si echilibru.

Miscarile sunt usoare, delicate, si nu se foloseste forta fizica.  Prin activarea unui punct de pe corp (muschi, ligament sau tendon), energia este simulata sa circule in corp. Bazandu-se pe interactiunea dintre sistemul nervos, osos si muscular, mesajul transmis pe o zona este purtat si catre alte zone din corp.


Modul de actiune: 

In stare de relaxare profunda, corpul prelucreaza mesajele, si declanseaza procesul de vindecare.

Miscarile Bowen actioneaza asupra proprioreceptorii si fibrele senzoriale ale sistemului nervos periferic. Aceasta stimuleaza organismul sa se re-echilibreze si sa se reintoarca la starea naturala de sanatate. Se actioneaza in principiu asupra fasciilor, unde sunt stimulat receptorii numiti nociceptori.

Fascia este o membrana de tesut fibros care infasoara, inconjoara, sustine si ridica muschii, tesuturile si organele corpului, foarte bogata in nociceptori. Cu fiecare miscare Bowen, fascia este provocata, pentru scurt timp, insa nu in mod fortat. Nociceptorii din fascie transmit cu mare viteza mesajul la creier (neocortex), unde este prelucrat si urmat de un raspuns transmis de vindecare, prin diferite fibre, la nivelul locului vatamat. Astfel se declanseaza procesul de recuperare.

Dupa fiecare miscare, corpul este lasat in pauza, pentru a facilita relaxare profunda si a oferi corpului timpul necesar sa decodifice mesajul, sa il integreze si sa formulize propriul raspuns de auto-vindecare.

Corpul raspunde in maniera integrata, atat la nivel fizic- chimic, cat si mental si emotional, astfel ca aceasta metoda este o metoda de vindecare holistica.

Pentru a citi mai multe informatii stiintifice despre modul in care actioneaza terapia Bowen, va rog sa consultati Website-ul Bowtech Romania: Cum functioneaza (bowtech.ro)

Exista contraindicatii?

Categoric NU. Este o tehnica non-invaziva, recomandata tuturor, indiferent de varsta.

Nu exista efecte secundare.

Terapia bowen se aplica de la nou-nascuti, pana la persoane in varsta, si functioneaza cu succes si in cazul animalelor.

Efecte terapeutice:

 • Realinierea oaselor, fara o manipulare a articulatiilor sau oaselor in mod direct (ca in chiropractie): amelioarearea problemelor de genunchi, solduri, entorse, luxatii, dureri de spate, sciatica, scolioza, cifoza, etc;
 • Minimizarea pana la disparitia complete a afectiunilor organelor interne (stomac, ficat, pancreas, intestine, etc);
 • Reechilbrare emotionala (stres, depresii, oboseala);
 • Eliberarea tensiunilor musculare sau a restrictiilor mecanice (gat, umar)
 • Armonizarea circuitului limfatic;
 • Echilibru in cazul dereglarilor sistemului imunitar, boli autoimmune, alergii;
 • Restabilirea meridianelor energetice, fara a actiona asupra acestora in mod direct;

De ce  sa aleg Terapia BOWEN?

 • Este o terapie usoara, fara durere;
 • Fara efecte secundare;
 • Corpul pacientului este cel care produce vindecarea, Terapeutul faciliteaza si stimuleaza;
 • Corpul este privit in maniera holistica (integrata); Tratamentul actioneaza pe toate planurile (fizic, mental, emotional);
 • Nu creeaza dependenta.

Prescriptii dupa Primirea Tratament Bowen:

 • Consum de apa 6-8 pahare/ zi (Apa, nu sucuri, sau ceaiuri) pentru a ajuta corpul sa elimine toxine si sa integreze mesajul transmis (Corpul omului este 50-65% apa);
 • Miscare (la fiecare ora, facuti cativa pasi; plimbari usoare);
 • Continuarea administrarii tratamentului prescris de medic; schimbarea acestuia, in urma imbunatatirilor observate, se face de catre medic, in urma unei re-evaluari;
 • Evitarea bailor fierbinti si a altor terapii manuale (masaje puternice) pentru a permite corpului sa prelucreze mesajele primite.  

Programari si informatii la 0744 132477