Uleiuri Esentiale www.sanatateintegrata.ro Slide

Terapie Uleiuri Esentiale & Aromatouch

Uleiurile esentiale de-a lungul timpului

Sa folosesti plantele in rutina de zi cu zi, sau pe pentru tratatarea/imbunatatirea unor afectiuni nu este nou. Apelam adesea la asa numitele „leacuri din batrani”. Si asta este pentru ca, desi nu renuntam la medicina traditionala, simtim ca ce este natural ajuta corpul nostru.

Uleiurile esentiale au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, atat pentru aromoterapie, ingrijire personala, alimentatie, dar si in in diferite practici terapeutice si chiar ceremonii religioase.

Acestea au fost folosite inca din antichitate, iar marturiile istorice prezinta cum anume le foloseau:

  • Egipt: Egiptenii foloseau produsele obținute din plante la tratamente de înfrumusețare, prepararea mâncării, ritualuri de înmormântare și ceremonii religioase. 
  • Grecia: În Grecia antică, persoane ca Homer și Hipocrate au explorat utilizările aromatice ale plantelor, bazându-se pe descoperirile făcute de egiptenii antici.
  • Roma: Romanii din antichitate foloseau extractele din plante pentru masaj, parfum și băi aromatice.
  • Iran: În Evul Mediu, locuitorii din zona Iranului foloseau adesea și comercializau condimente sau rășini pentru parfumerie și menținerea stării de sănătate.
  • India: Medicina ayurvedică, un sistem de vindecare holistică originar din India, s-a dezvoltat de-a lungul a 5000 de ani și include utilizarea compușilor aromatici și vegetali.
  • China: Timp de secole, practicile chinezești tradiționale au inclus utilizarea de material vegetal pentru a susține starea de bine.
  • Franța: Rene Gattefosse, un chimist francez, este considerat cel care a inventat și a folosit primul termenul „aromaterapie” atunci când a studiat și a realizat o cercetare aprofundată referitoare la uleiurile esențiale în secolul al XIX-lea.

Sursa: Uleiuri esențiale doTERRA | Uleiuri esențiale doTERRA

De ce uleiurile esentiale?

Raspunsul este simplu: Corpul uman recunoaste si accepta ce este natural. Molecula terapeutica din uleiurile esentiale poate patrunde membrane celulara si ajunge in interiorul celulei, pentru a sustine de la nivelul cel mai mic sanatatea celulara (fie vorbim de recuperare, relaxare, calmare).

Beneficiile pentru utilizatori sunt diferite, in functie de fiecare ulei. Unele sunt energizante, revigorante, altele calmante, cu rol de stabilizare si/sau tonifiere.

Regula 2-2-2 si sustinerea emotionala

Studiile arata ca aceastea ajung in creier in 2 secunde, in 2 minute ajung in fluxul sangvin si in 20 minute ajung la nivelul celulelor. Partea din creier care inregistreaza mesajul in 2 secunde este creierul limbic, responsabil cu gestionarea emotiilor. De aceeea, uleirile esentiale sunt de mare folos, actionand rapid in sprijinirea recapatarii echilibrului emotional.

Terapie Uleiuri Esentiale & Aromatouch

Masaj Terapeutic cu Uleiuri Esentiale DoTerra – Tehnica Aromatouch

Programari si informatii la 0744 132477